Warszawa

Ziemniaczane krążki

Ziemniaczane krążki

Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy

 

Składniki:

  • kilka ziemniaków
  • jajko
  • kilka łyżek startego sera
  • sól, pieprz, tarta bułka

 

Wykonanie:
Ziemniaki umyć i obrać. Pokrojone w plastry o grubości ok. 1 cm ugotować na parze. Po przestudzeniu maczać je w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej wymieszanej z żółtym serem, solą, pieprzem i ewentualnie innymi przyprawami. Smażyć krótko z obu stron na złoty kolor, odsączyć na papierowym ręczniku. 
Smacznego!
 

 

Komentarze

Chciałabym wypróbować ten przepis bo uwielbiam wszelkiego rodzaju dania z ziemniaków.Mam nadzieje że będzie smaczne.Pozdrawiam

dodany: 2008-11-07 10:51:59, przez: Basia

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć