Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy
Składniki:
Przygotowanie:
Ser utrzeć ze śmietanką, żółtkami i cukrem. Dodać cukier waniliowy, opłukane i osuszone rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.
Komentarze
No , przepis ok a dlaczego nie ma przepisu na ciasto do pierogów :(
dodany: 2011-08-15 16:51:52, przez: delicja28
nic specjalnego
dodany: 2010-03-03 21:41:44, przez: nieznajoma
przepyszne są te pierogi
dodany: 2009-06-04 13:28:30, przez: justi
bleeeeee
dodany: 2009-03-06 14:53:28, przez: kasia;'[=[;'[;
3 filiżanki cukru,4 filiżanki mąki,4 całe jajka,1 mały proszek do pieczenia,1 mały cukier waniliowy,1 filiżanka sprayt lub inny napój gazowany słodki,2 filiżanki oleju ,1 zapach migdałowy.Wszystko razem dajemy do miski i ubijamy robotem około 15 minut.pieczemy 180 stopni 55minut,forma do babki,szybko ismacznie.
dodany: 2009-02-18 13:37:55, przez: majka
a dużo wyjdzie z tego pirożków?:) sorki jeśli zadaje głupie pytanko...
dodany: 2009-02-13 14:54:40, przez: koffana:**
mogą być.....
dodany: 2009-02-11 15:05:21, przez: nieznajomy
pychotka ja tez takie robie dzieci je uwielbiaja
dodany: 2008-07-09 20:26:53, przez: edzia