Warszawa

Pierogi z serem

Pierogi z serem

Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy

 

Składniki:

  • 1/2 kg białego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 3-4 łyżki śmietanki
  • garść rodzynków
  • 2 łyżki posiekanej kandyzowanej pomarańczowej skórki
  • sól
  • łyżka masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ciasto na pierogi

 

Przygotowanie:

Ser utrzeć ze śmietanką, żółtkami i cukrem. Dodać cukier waniliowy, opłukane i osuszone rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.


 

 

Komentarze

No , przepis ok a dlaczego nie ma przepisu na ciasto do pierogów :(

dodany: 2011-08-15 16:51:52, przez: delicja28

nic specjalnego

dodany: 2010-03-03 21:41:44, przez: nieznajoma

przepyszne są te pierogi

dodany: 2009-06-04 13:28:30, przez: justi

bleeeeee

dodany: 2009-03-06 14:53:28, przez: kasia;'[=[;'[;

3 filiżanki cukru,4 filiżanki mąki,4 całe jajka,1 mały proszek do pieczenia,1 mały cukier waniliowy,1 filiżanka sprayt lub inny napój gazowany słodki,2 filiżanki oleju ,1 zapach migdałowy.Wszystko razem dajemy do miski i ubijamy robotem około 15 minut.pieczemy 180 stopni 55minut,forma do babki,szybko ismacznie.

dodany: 2009-02-18 13:37:55, przez: majka

a dużo wyjdzie z tego pirożków?:) sorki jeśli zadaje głupie pytanko...

dodany: 2009-02-13 14:54:40, przez: koffana:**

mogą być.....

dodany: 2009-02-11 15:05:21, przez: nieznajomy

pychotka ja tez takie robie dzieci je uwielbiaja

dodany: 2008-07-09 20:26:53, przez: edzia

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć