Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy
Składniki:
Wykonanie:
Rozpuścić w 500 ml gorącej wody galaretkę cytrynową. Zalać ją do pucharków i poczekać aż się ściągnie. W tym czasie rozpuścić w 500 ml gorącej wody galaretkę wiśniową oraz ugotować budyń śmietankowy. Gdy galaretka cytrynowa nałożona do pucharków ściągnie się wówczas nałożyć na nią budyń śmietankowy. Na górę układamy owoce i pokrojoną w kostkę wiśniową galaretkę. Deser podajemy z bitą śmietaną, która sprawia, że deser nie jest ani kwaśny ani słodki.
Komentarze
sprubyje:}
dodany: 2012-02-14 13:16:25, przez: kasia
mmm bardzo smaczny byl ten deser :) naprawde polecam :D
dodany: 2011-01-19 18:04:53, przez: Kuba
Pewnie wyśmienite.. Właśnie jutro będe robić ten deser Mam nadzieje że bd rewelacyjny
dodany: 2010-08-12 21:43:39, przez: justa
sprobuje zrobic
dodany: 2010-05-06 17:01:35, przez: Kamila
chętnie skorzystam
dodany: 2009-12-09 18:16:20, przez: karolcia
a ja podaje mojej córeczce owoce: jabłka, banany, ananasy, brzoskwinie (każdy wegdług gustu) pokrojone i zalane galaretka o dowolnym smaku. To dobre dla dzieci ktOre lubią galaretkę ale nie przepadają za jedzeniem owoców!!! POLECAM
dodany: 2009-11-16 21:01:10, przez: patka
Bardzo dobry ten deser lodowy!!!
dodany: 2009-10-27 18:52:59, przez: Simona
Moje malutkie dziecko (16mc) jest na etapie jedzenia kislu .Ale wpadłam na pomysl gotowania go na bobo-frutach wiec to tak jakby zjadało spora porcje owoców.
dodany: 2008-09-09 11:46:59, przez: marta