Warszawa

Łosoś cytrynowy

Łosoś cytrynowy

 

Składniki:

  • łosoś filet 30 dag
  • vegeta do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb cytrynowa 1 łyżka
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 1 szkl
  • olej do smażenia
  • cytryna 1 szt
  • natka pietruszki do dekoracji
  •  

 

Przygotowanie:

Rybę kroimy, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.

Następnie rybę obtaczamy w tartej bułce, jajku i znów w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z cytryną, jako dodatek ziemniaki i surówka z kapusty.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)