Warszawa

Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

 

  • ziemniaki duże 4 szt
  • pieczarki 4 szt
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • vegeta 1 łyżka
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia 3 łyżki

 

Farsz:
Cebulę pokroić cienko na piórka, podsmażyć. Dodać poszatkowane cienko pieczarki. Smażyć aż odparuje woda, dodać przyprawy. Na koniec jak lekko przestygnie dodać jajko.

 

Ziemniaki obrać, przekroić na połówki i wydrążyć. Nałożyć wcześniej przygotowany farsz i ustawić w garnku farszem do góry. Zalać wodą 3/4 wysokości ziemniaków, wodę osolić i gotować pod przykryciem ok 25 min. Podawać do wszelkiego rodzaju mięs, u mnie kurczak pieczony.

 

 

mama Ewa
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)