Składniki:
Wykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i aromatem, wbić jajko i dalej ucierać na pulchną, jednolitą masę. Obydwie mąki zmieszać razem, dodać do masy, dobrze wymieszać. Nabierać łyżką ciasto, formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Do małego pojemniczka wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wciskać w kulki z ciasta. Gotowe pieczarki piec około 15 minut w temp. 180 st. C.
mama Ewa
Komentarze
Znam ten przepis z rosyjskiej strony internetowej i tam zamiast mąki ziemniaczanej podana jest mąka kukurydziana.
dodany: 2012-12-07 14:03:55, przez: iga
Witam! Jaką pojemność powinna mieć szklanka 200 czy 250cl? Z góry dziękuje za info :-)
dodany: 2012-11-20 14:29:59, przez: Gosia