Składniki:
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180?C przez 25 minut.
Drugi biszkopt zrobić tak samo, tylko z kakao.
Masa śmietanowa z serkiem mascarpne:
Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i olejek waniliowy. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem. Poszczególne blaty ciasta przekładać kremem, złożyć tort. Udekorować wedle uznania.
Jeżeli chcemy, żeby tort był bardziej trwały, do masy śmietanowej dodajemy jeszcze rozpuszczoną żelatynę.
mama Ewa
Komentarze
no nie powiem ładne torty i ciasta
dodany: 2013-07-16 17:47:10, przez: ola