Przepis:
Składniki:
Wykonanie:
Tłuszcz i miód roztopić w garnku. Przestudzić, dodać ubite z cukrem jajka i żółtka, śmietanę
Wymieszać z mąką i resztą składników. Posiekać, wyrabiać, wałkować na grubość 0,5 cm
Piec ok. 15 min. w gorącym piekarniku.
Komentarze
dla komentujacych, jak przepis wskazuje, sa to pierniczki NA CHOINKE, czyli do powieszenia, ludizee na milosc boska zmilujcie sie O_o
dodany: 2011-12-13 17:51:21, przez: psuja
pewnie ktoś sobie jaja robi i wymysla nie wiadomo co(nawet tego pewnie sama nie upiekła)
dodany: 2011-11-30 16:59:41, przez: magda
Jeżeli pierniczki są twarde to muszą dojrzeć,czyli poleżeć nawet do 3 tygodni.Wtedy są miękkie i smaczne.
dodany: 2010-11-13 21:55:48, przez: Iza
może będą dobre ;)
dodany: 2009-12-23 21:53:58, przez: Kacper
?? co to za przepis w ogóle? chyba one są tylko do powieszenia na choinkę bo do jedzenia to się raczej nie nadają ;/
dodany: 2009-12-16 15:55:52, przez: kaśką
1/2 łyrzeczki czyli torebka bo w torebce jest 1/2 łyżeczki
dodany: 2009-12-12 09:55:44, przez: jadzia
nie takie złe.....
dodany: 2009-05-29 16:29:23, przez: klaudyna
NIE WIEM NIE PRÓBOWAŁAM. ALE DZISIAJ SPRÓBUJE!!!
dodany: 2008-12-22 12:42:34, przez: jagoda
jeszcze nie prubowałam ale ładnie wyglądają i mam nadzieje że tak smakują :D ]:>
dodany: 2008-12-20 12:18:20, przez: doda
BARDZO LADNIE WYGLADAJą.sa bardzo ozdobne i napewno smaczne
dodany: 2008-12-12 21:04:21, przez: agata
ile mi z tego przepisu wyjdzie tych piernikow?xd
dodany: 2008-12-04 20:55:15, przez: pierniczek
one chyba nie sa do jedzienia
dodany: 2008-11-27 20:06:32, przez: dominika
przecież to są pierniczki NA CHOINKĘ, czyli do powieszenia a nie do zjedzenia!
dodany: 2008-11-22 20:14:40, przez: mila
beznadziejne fuuuj xD
dodany: 2008-09-12 19:20:18, przez: Lenka
Wchodzą strasznie twarde, nie da się zjeść.... w dodatku przepis po komplikowany....;/ NIE POLECAM
dodany: 2008-03-23 17:56:32, przez: mama 2 dzieci ;)
Do kitu!
dodany: 2007-12-22 16:33:04, przez: Wesołych Świat!!!
Według mnie za bardzo skomplikowany przepis .. pozdrawiam.
dodany: 2007-12-22 11:39:13, przez: Karolina
A one po wykonaniu będą twarde czy takie do zjedzenia?A gdyby były miekkie to ile czasu?5 min?
dodany: 2007-12-22 09:46:21, przez: ciachooo
No tak...niby wszystko ok
dodany: 2007-12-21 18:03:33, przez: Miśka
łyżki :-)
dodany: 2007-12-19 23:48:40, przez: Mama trójki dzieci
Ile ma być tego amoniaku , 1/2 torebki czy łyżeczki lub łyżki , chciałabym zrobić ale boje sie przesadzić żeby nie było go zbyt dużo
dodany: 2007-12-19 23:28:04, przez: monia