Warszawa

Deser z truskawkami

Deser z truskawkami

Składniki:

 

  • jogurt naturalny 1 pojemnik
  • cukier 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • żelatyna 1 łyżka
  • truskawki 30 dag
  • galaretka truskawkowa 1 szt
  • listki mięty do dekoracji

 

Przygotowanie:

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (około 1,5 szkl). Jogurt naturalny zmiksować razem z cukrem, cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatyną. Nałożyć w pucharki. Jak lekko się zetnie, ułożyć truskawki i zalać galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

 

mama Ewa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć