Warszawa

Spaghetti jajeczno-cytrynowe

Spaghetti jajeczno-cytrynowe

Przygotowanie: 20 min

 

Składniki:

 

  • 3 żółtka
  • 200  ml kwaśnej śmietany
  • 80 dg parmezanu
  • łyżka soku z cytryny
  • skórka z 1/2 cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka masła
  • łyżka natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 500 g spaghetti

 

Przygotowanie:


Żółtka utrzeć ze śmietaną, dodać ser, sok i skórkę z cytryny, pieprz, wymieszać. Makaron ugotować według przepisu. Po odcedzeniu wymieszać z masą jajeczno-cytrynową. Posypać natką.

 

Komentarze

Z surowym żółtkiem? To ma być przepis na danie dla dziecka?

dodany: 2012-08-16 14:59:20, przez: Agnieszka

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć