Warszawa

Oliwkowy omlet z ziemniaczkami

Oliwkowy omlet z ziemniaczkami

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4-5 średnich ziemniaków
  • 12 hiszpańskich zielonych oliwek
  • hiszpańska oliwa z oliwek
  • sól


Opis:
Pokrój drobno ziemniaki, a następnie usmaż na rozgrzanej hiszpańskiej oliwie z oliwek. Pilnuj, aby się nie przypaliły. Jak ziemniaki będą już miękkie posól je i odstaw na bok. Posiekaj oliwki. Ubij jajka, wymieszaj z ziemniakami i oliwkami. Na małą patelnię z odrobiną oliwy z oliwek przelej część przygotowanej masy. Usmaż po obu stronach, a na koniec ozdób oliwkami.

 

Smacznego!

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)