Warszawa

Biszkotki pod mleczną pierzynką z kakao

Biszkotki pod mleczną pierzynką z kakao

Składniki:

 

  • Biszkotki Dan Cake,
  • śmietana 36%,
  • cukier,
  • kakao,
  • polewa czekoladowa,
  • esencja do namaczania: rozpuszczone kakao z dodatkiem zapachu rumowego lub innego do wyboru.

 

Przygotowanie:

 

Biszkopty moczymy w przygotowanej esencji, na to kładziemy warstwę ubitej śmietany z cukrem, znowu biszkopciki i warstwę śmietany. Całość posypujemy kakao lub polewamy sosem czekoladowym i smacznego!!! Można bitą śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym, świetnie też smakuje z truskawkami. Wtedy esencja to truskawki zmiksowane z odrobiną wody, ozdabiamy świeżymi truskawkami a całość polewamy wtedy sosem truskawkowym lub mussem. Też pysznie smakują!!!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć