Warszawa

Pieczone jabłka z cynamonem i miodem

Pieczone jabłka z cynamonem i miodem

Składniki:

 

  • 3 jabłka,
  • 3 łyżki miodu,
  • cynamon,
  • cukier puder,
  • rodzynki

 

Przygotowanie:

 

Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wydrąż je u góry płytko łyżeczką i nałóż łyżkę miodu, następnie na miód nałóż po kilka rodzynek (około 20) i posyp cynamonem. Nakłuj skórkę widelcem. Wstaw jabłka do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i piecz, aż skórka się zarumieni i wypłynie syrop (ok. 30 min). Pieczone jabłka smakują najlepiej, gdy są miękkie, ale nie rozpadają się. Wyłóż owoce na talerz i posyp je cukrem pudrem.


Smacznego!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć