Warszawa

Ryba z herbatą

Ryba z herbatą

Składniki:

 

  • 5 filetów rybnych np. z mintaja,
  • ½ szklanki mleka,
  • 5 łyżek białego wytrawnego wina,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 4 torebki herbaty cytrynowej,
  • 8-10 pieczarek,
  • 1 czerwona cebula,
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

 

Przygotowanie:


Ryby umyj, osusz i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp ją szczyptą soli, pieprzu i czosnku. Następnie rozsyp na rybie zawartość dwóch torebek herbaty. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki rozłóż na rybie. Posyp szczyptą soli, pieprzu, czosnku i zawartością dwóch kolejnych torebek herbaty. Mleko wymieszaj z winem i mąką. Zalej rybę. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniakami i surówką.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)