Warzywa umyć oczyścić. Cukinię pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ posiekać, odrzucając pestki. Obraną cebulę, czosnek i chili posiekać. Rozdrobnione warzywa wymieszać razem z keczupem, ziołami oraz żółtym serem. Farsz doprawić do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem.
Parówki obrać z osłonek i przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć w wysmarowanej masłem żaroodpornej formie i lekko rozchylić. Do środka włożyć przygotowany farsz. Wierzch obłożyć wiórkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i zapiekać 20 minut, aż warzywa zmiękną, a ser roztopi się i przyrumieni.
Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności.Zamknij (×)