Warszawa

Ryż z jabłkiem i śmietaną

Ryż z jabłkiem i śmietaną

Składniki:

 

  • 3 jabłka,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 torebka ryżu,
  • śmietana gęsta,
  • cukier do śmietany,
  • cukier waniliowy

 

Przygotowanie:

 

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, uprażyć na odrobinie wody przez kilka minut. Posłodzić jeżeli jabłko nie jest słodkie. Śmietanę wymieszać z cukrem i odrobiną cukru waniliowego. Włożyć porcję ryżu na talerz, położyć prażone jabłko, polać śmietaną z cukrem i posypać odrobiną cynamonu.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć