Składniki:
Przygotowanie:
Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do wąskiej podłużnej formy, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż się ładnie przyrumieni – około 10 minut. Wyjmij ciasto z formy i odstaw do ostygnięcia. Formę wysmaruj olejem, wyłóż folią spożywczą i ponownie włóż do niej wystudzone ciasto. Winogrona umyj i osusz. Mirabelki umyj, osusz i wyjmij z nich pestki. Owoce poukładaj na cieście. Zalej je tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstaw do lodówki do stężenia mniej więcej na 2 godziny. Przed podaniem pokrój w grube plastry.
Komentarze
Hura! Pierwszy raz robiłam biszkopt na zimno i udało się. Bardzo polecam ten przepis. Zamiast mirabelek dałam pokrojone truskawki i połówki winogron. Pychota!
dodany: 2012-02-17 23:22:36, przez: Ula