Składniki na ok. 30 babeczek:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cynamon - przesiać. W misie utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodawać jajka (w całości), jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu. Dodać wanilię i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu, aż do wyczerpania obu składników. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut (do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Krem:
Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodać także serek mascarpone, ekstrakt waniliowy i wymieszać łyżką. Babeczki, przy pomocy dekoratora, udekorować kremem.
Dekoracja: