Warszawa

Babeczki z owocami

Babeczki z owocami

Składniki:

 

1. Ciasto:

  • 1/2 kostki margaryny,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • jajko,
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

2. Krem:

  • 2/3 szklanki śmietany 30%,
  • łyżeczka cukru pudru,
  • owoce (maliny, jagody, poziomki, truskawki)

 

 

Przygotowanie:

 

Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godziny do lodówki. Foremki do babeczek natłuścić i cienko wysypać mąką. Ciasto rozwałkować, wylepić babeczki. Piec 15 min w temperaturze 200 stopni. Lekko przestudzić i wyjąć z foremek. Następnie śmietanę ubić z cukrem, ponakładać do babeczek. Udekorować owocami.

 

Komentarze

Hura ! Piekłyśmy z koleżanką pierwszy raz te babeczki i stwierdzam iż je spaliłyśmy. Ten kto to napisał jest po prostu cieciem.Ale przepis polecam. Magda Gesler :D

dodany: 2012-10-07 15:10:11, przez: Magda Gesler

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć