Warszawa

Babeczki truskawkowe

Babeczki truskawkowe

Składniki:

 

1. Ciasto:

  • 20 dag herbatników,
  • ½ kostki miękkiego masła

 

2. Krem:

  • wiejski twarożek,
  • cukier waniliowy,
  • 3 łyżki gęstej śmietany,
  • 200 g truskawek

 

Przygotowanie:

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Wylep foremki, piecz 10 minut w 180C. Ostudź. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki i przetrzyj na mus, gotuj 3 minuty (aby odparować). Ostudź. Wiejski twarożek wymieszaj z cukrem waniliowym, śmietaną i musem. Masą napełnij babeczki, udekoruj truskawkami.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć