Składniki:
1. Na biszkopt:
2. Na krem:
3. Ponadto:
Przygotowanie:
1. Biszkopt: Żółtka ubić z cukrem, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Przekroić na trzy części.
2. Krem: Czekolady rozpuścić i ostudzić. Serek wymieszać z płynną czekoladą oraz kilkoma kroplami olejku śmietanowego. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem i na końcu dodać żelatynę. Połączyć z masą serową i wymieszać.
3. Na krążku biszkoptu ułożyć maliny i rozsmarować krem. Przykryć drugim krążkiem, ułożyć maliny i ponownie posmarować kremem. Na koniec przykryć krążkiem biszkoptu. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Boki udekorować migdałami. Na wierzchu ułożyć maliny i posypać kolorową posypką.