Składniki:
Krem:
Przygotowanie:
1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mleko zagotować i gorące małymi porcjami wlewać do utartych żółtek, cały czas mieszając. Masę wstawić do większego naczynia z wrzątkiem i ubijać, aż zgęstnieje (nie dopuścić do zagotowania). Krem odstawić do ostudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem waniliowym, połowę wymieszać z kremem.
2. Owoce oczyścić, pokroić w plasterki (maliny na pół). Biszkopty skropić sokiem pomarańczowym. Na dużym talerzu ułożyć okrągły spód z biszkoptów, posmarować kremem i obłożyć owocami. Ułożyć następną warstwę biszkoptów, przykryć kremem i owocami. Powtarzać tak, aż do wyczerpania składników. Każda kolejna warstwa biszkoptów powinna mieć mniejszą średnicę, aby tort zwężał się do góry.
3. Gotowy tort posmarować resztą ubitej kremówki, udekorować owocami i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny.