Składniki:
Przygotowanie:
Schab pokroić na 9 plastrów i dobrze rozbić. Na każdym plastrze położyć plasterek szynki i sera a na nich ¼ ogórka i pasek papryki.
Pozwijać roladki i pospinać wykałaczką. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu łączeniem do dołu. Śmietankę wymieszać z ¼ szklanki wody, doprawić majerankiem, bazylią i oregano. Zalać roladki sosem. Pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na roladkach. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać pozostałą natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką.
Komentarze
ile % ma mieć śmietanka??
dodany: 2013-09-10 17:17:42, przez: Marta
Odpuściłam sobie pieczarki (nie miałam na stanie ;), wcześniej zabejcowałam mięso w harissie i czosnku oraz dodałam do sosu szałwię bo akurat miałam) i było bardzo pyszne! Bez modyfikacji też by było :) Sos śmietankowy powoduje, że schab robi się kruchutki i miękki oraz aromatyczny. Bardzo dobry przepis!
dodany: 2013-01-27 17:43:07, przez: Justyna
Robiłam dzisiaj!!Pyszne:)))
dodany: 2013-01-18 18:33:00, przez: mirabelka
Moze zamiast pieciu pieczarek,jednego muchomorka.Chyba,ze to danie jest dla dzieci na emeryturze.
dodany: 2012-08-15 16:06:42, przez: Leos