Warszawa

Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • kostka margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek kakao
  • zapach rumowy

 

Przygotowanie:

1/2 szklanki wody, 2 szklanki cukru, kostkę margaryny, 5 łyżek kakao zagotować. Po ostudzeniu masy odlać z niej 12 szklanki, będzie to polewa do babeczek. Następnie do zimnej masy wsypać 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wbić 4 żółtka, dodać kilka kropli zapachu rumowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Przełożyć do wysmarowanych foremek. Piec około 40 min. Po upieczeniu polać polewą i udekorować. Smacznego :)

 

Przepis nadesłała Pani:

Monika Grabowska
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć