Składniki:
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę, ubijając dodawać powoli cukier potem żółtka, mąki, proszek do pieczenia i orzechy. Ciasto wylać do formy i piec ok 35 minut na 180C. Na wystudzonym cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić z cytryny. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru (3 łyżki). Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i wystudzić. Śmietankę ubić, dodać kakao a na koniec żelatynę. Wystudzony budyń utrzeć z Kasią na puszystą masę i nadal ubijając dodawać po łyżce ubitej śmietanki. Masę szybko przełożyć na ciasto. Na masę kładziemy kolejną warstwę pokrojonych w plasterki bananów i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki do schłodzenia, wierzch zalać galaretką i znowu schłodzić. Smacznego:)
Przepis nadesłała Pani:
Monika Piekarska
Komentarze
nie wyszła robilo sie z niej masło
dodany: 2012-01-21 13:47:48, przez: józefa
ten przepis nie wychodzi nie róbcie
dodany: 2012-01-21 13:46:51, przez: józefa
Witam. mam jedno pytanie. a ta śmietanka to ma być w kartonie 30%?
dodany: 2011-12-11 15:18:38, przez: Młoda