Warszawa

Truskawkowa Chatka Puchatka

Truskawkowa Chatka Puchatka

Składniki:

  • 1 margaryna (250 dag)
  • 1 kg sera białego mielonego
  • 1 szk. cukru pudru Kilka kropli barwnika spożywczego (czerwonego)
  • aromat waniliowy
  • 6 paczek herbatników
  • kilka świeżych truskawek lub innych owoców sezonowych
  • polewa czekoladowa

 

Przygotowanie:

Margarynę i cukier puder należy ukręcić a następnie dodać serek i aromat. Odłożyć ok. 3/4 uzyskanej masy na bok, a do reszty dodać barwnik. Na pasku folii aluminiowej rozkładamy trzy rzędy herbatników (jeden przy drugim) po około dziesięć sztuk w rzędzie. Na tym rozsmarowujemy czerwoną masę. Na masie układamy resztę herbatników dokładnie tak, jak poprzednie. Następnie rozsmarowujemy masę białą. Na środku układamy truskawki i następnie składamy boki do środka aby uzyskać kształt domku. Zawinąć folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 12 godz. Po wyjęciu polać polewą i udekorować wedle uznania.

 

Przepis nadesłała Pani:

Karolina Daniluk
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć