Składniki:
Przygotowanie:
Zagnieść wszystkie składniki i podzielić na 4 równe części. Jeżeli na większe blachy to proponuje na 3 bo lepiej idzie rozsmarować. Na blachach wyłożonych papierem rozsmarować ciasto i piec po ok. 10 min w tem. 170 st. wszystkie po kolei. Przełożyć kremem budyniowym (2 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego ugotować z 0,5 litra mleka dodać cukier jak na opakowaniu, wystudzony budyń zmiksować z 1/2 kost. margaryny. Lukier wg. uznania. Smacznego :)
Przepis nadesłała Pani:
Anna Kryszewska
Komentarze
mój placek czeski robię na 2 jajkach, 2łyżeczki sody, 2 łyżki miodu/można trochę więcej/, 1/2 margaryny i prawie 1/2 kg mąki. Z tego ciasta mam 4 równe placki. Przekładam je masą z kaszki manny- 1/2l mleka, 5 łyżek manny, 3łyżki cukru zagotować i ostudzone domiksować do masła. Przekładać : placek, masa,placek, masa wymieszana z powidłami albo kwaskowym dzemem, placek,masa bud.,placek,polewa czekol.Pychotka.
dodany: 2012-01-24 23:56:53, przez: Halina
bardzo fajny przepis na pewno go zrobię:)
dodany: 2011-11-28 17:53:00, przez: sonia