Warszawa

Przepyszne Miodowe Brzoskwinki we Francuskim Cieście

Przepyszne Miodowe Brzoskwinki we Francuskim Cieście

Składniki:

 

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • pół opakowania budyniu waniliowego,
  • mleko - tyle ile potrzebne jest w przepisie budyniu
  • 3 łyżki miodu,
  • brzoskwinie z puszki
  • cukier puder


Przygotowanie:


Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować na prostokąt o grubości około 3 - 5 mm. Ciasto pokroić na kwadraty. Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie wyjąć z puszki, odsączyć, pokroić na małe cząstki i obtaczać w miodzie. Na środek kwadratów położyć łyżeczkę masy budyniowej i kawałeczki brzoskwiń, ciasto zlepić na górze, jak sakiewkę. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Misiu Yogi i mały Boo Boo, dziewczynkom bardzo smakowało...


Julia i Malwinka Gryszel z pomocą mamy
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć