Czyżby szaszłyki kojarzyły się Wam tylko z grillem? Hmm...więc zobaczcie sami.
Składniki (ciasto naleśnikowe):
Przygotowanie:
Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkami i cukrem waniliowym, solą i około ½ szklanki wody. Ciasto odstawić na 2-3 godziny. Margarynę rozgrzać na patelni, wlewać porcję ciasta, usmażyć naleśniki. Zimny naleśnik posmarować kremem czekoladowym, ciasno zwinąć. Rulony z naleśników pokroić na małe kawałki. Truskawki umyć ,odsączyć, usunąć szypułki. Każdy owoc zanurzyć w soku pomarańczowym i otoczyć w cukrze pudrze. Truskawki i naleśnikowe rulony nabijać na przemian na patyczki szaszłyków. Można udekorować listkami mięty lub melisy.
Autorka przepisu: Elżbieta Pawelec
Komentarze
pychota polecam
dodany: 2012-03-21 19:57:59, przez: ewa