Składniki:
Ciasto:
Krem śmietankowy:
Sposób przygotowania:
Mleko,cukier,budyń śmietankowy,mąkę ziemniaczaną i żółtka wymieszać i ugotować budyń. Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać aż powstanie puszysty krem.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę i zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Ciastem wylepić posmarowane tłuszczem foremki. Piec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Wystudzone babeczki wyjąć z foremki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki. Kruche babeczki napełnić kremem śmietankowym. Na wierzch ułożyć truskawki. Posypać cukrem pudrem.
Autorka przepisu: Elżbieta Pawelec