tabliczka ulubionej czekolady (mlecznej, gorzkiej bądź mix:)
2-3 łyżeczki żelatyny
banany (lub inne owoce np. pomarańcze)
mus malinowy lub truskawkowy
ew. cukier puder do smaku
Wykonanie:
Do garnka wlać śmietanę kremówkę a następnie włożyć czekoladę i podgrzać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści(w zależności od słodyczy czekolady dodać lub nie cukier puder)
W osobnym naczyniu rozpuścic żelatynę w max pół szklanki wody a następnie dodać ją do rozpuszczonej w śmietanie czekolady
Pokroić owoce (np. banany w plasterki, skropione sokiem z cytryny aby nie ściemniały) i ułożyć w pucharku
Gdy czekoladowa masa przestygnie przełożyć ją do pucharka (uważać by się nie przemieściły owoce)
Schłodzić w lodówce ok. 4 godz.
Gdy już będzie gotowa polać musem malinowym bądź truskawkowym i udekorować wg uznania:)