Warszawa

Czekoladowy Pudding

Czekoladowy Pudding

Składniki:

  • 0,5 l śmietany kremówki
  • tabliczka ulubionej czekolady (mlecznej, gorzkiej bądź mix:)
  • 2-3 łyżeczki żelatyny
  • banany (lub inne owoce np. pomarańcze)
  • mus malinowy lub truskawkowy
  • ew. cukier puder do smaku


Wykonanie:

  1. Do garnka wlać śmietanę kremówkę a następnie włożyć czekoladę i podgrzać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści(w zależności od słodyczy czekolady dodać lub nie cukier puder)
  2. W osobnym naczyniu rozpuścic żelatynę w max pół szklanki wody a następnie dodać ją do rozpuszczonej w śmietanie czekolady
  3. Pokroić owoce (np. banany w plasterki, skropione sokiem z cytryny aby nie ściemniały) i ułożyć w pucharku
  4. Gdy czekoladowa masa przestygnie przełożyć ją do pucharka (uważać by się nie przemieściły owoce)
  5. Schłodzić w lodówce ok. 4 godz.
  6. Gdy już będzie gotowa polać musem malinowym bądź truskawkowym i udekorować wg uznania:)


Smacznego!!!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć