Warszawa

Muffinki z jabłkami

Muffinki z jabłkami

Takim muffinkom nikt się nie oprze!

 

Składniki:

  • 175g margaryny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 150g cukru
  • ... szczypta soli
  • 4 jajka
  • 330g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 3 jabłka które należy pokroić na drobne kawałki
  • Płatki migdałowe
  • Cukier puder do dekoracji


Ciasto:
Utrzeć tłuszcz,sól,cukier,cukier waniliowy.Dodać pojedynczo jajka.Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy na przemian z mlekiem.
Ciasto podzielić na 2 części. Jasne to 3/4 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao,wymieszać.
Przygotować specjalną blaszkę z otworami do których włożyć papierowe foremki.Nałożyć białe ciasto,potem ciemne.Dodać kawałki jabłek i posypać płatkami migdałowymi.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika : 200oC
Czas pieczenia: 25 minut

 

Smacznego!

 

Autorka przepisu: Elżbieta Pawelec

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć