Warszawa

Ciasteczka z kleiku ryżowego jak kluski śląskie

Ciasteczka z kleiku ryżowego jak kluski śląskie

Składniki:

  • 1 paczka kleiku ryżowego (190 g); bezsmakowego
  • 3 jajka
  • 3/4 kostki miękkiego masła lub margaryny
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy (16 g)
  • 4 czubate łyżki wiórek kokosowych
  • dżem do wypełnienia ciasteczek


Wszystkie składniki połączyć razem, wyrobić.
Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrobić wglębienie.
Piec w temperaturze 180ºC (ok 15-20 min.). Po ostudzeniu, każde wgłębienie wypełnić dżemem


 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć