Warszawa

Banany po afrykańsku

Banany po afrykańsku

Pomysł na oryginalne śniadanie

 

Składniki:

  • - 130 g płatków ryżowych
  • - 130 g mąki pszennej
  • - 6 bananów
  • - 2 jajka
  • - 2 szklanki mleka
  • - olej do smażenia
  • - cynamon i sól do smaku

 

Przygotowanie:

Płatki ryżowe wymieszać z mąką pszenną. Wbić jajka, wsypać sól, cynamon i wlewając stopniowo mleko ucierać na jednolitą masę. Odstawić ciasto na godzinę w chłodne miejsce. Banany obrać i pokroić wzdłuż. Każdą połówkę zanurzyć w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu. Gdy się zrumienią, wyjąć i odsączyć. Pozdawać gorące i posypane cukrem pudrem.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć