Warszawa

Tagliatelle z liśćmi szpinaku

Tagliatelle z liśćmi szpinaku

Oto moja słoneczna propozycja. Gotowanie to moja pasja, a kuchnia włoska to mój numer 1

Składniki:

  • 4 gniazdka makaronu tagliatelle (wstążki) szpinakowe
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży szpinak
  • 1 łyżka śmietany do gotowania
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek extra vergine

 

Przygotowanie:

- Makaron gotujemy al dente
- Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku oraz śmietanę. Dusimy kilka minut, na sam koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.
- Makaron mieszamy z kremowym szpinakiem. Podajemy!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć