Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny – smaczna i zdrowa
Ta wyjątkowa książka wprowadza całą rodzinę – w przypadku dzieci już od najwcześniejszego dzieciństwa – w najatrakcyjniejszą i najzdrowszą formę wegetarianizmu: dietę mleczno-jajeczno-roślinną, zwaną inaczej laktoowowegetarianizmem. W założeniach wykorzystuje się w niej całą gamę produktów pochodzenia roślinnego, które są bardzo zróżnicowane i posiadają mnóstwo substancji odżywczych, smaków, kolorów i konsystencji.
To propozycja dla wegetarian, a także dla każdego, kto chce ubogacić swoją dietę mięsną.
W książce tej znajdziemy:
• duży wybór przepisów na potrawy wegetariańskie;
• jasne i ciekawe informacje dotyczące podstawowych składników diety, takich jak owoce, warzywa, rośliny liściaste, zboża, rośliny strączkowe, bakalie, algi, jajka i nabiał;
• potrawy dobrane do poszczególnych etapów rozwoju dziecka;
• zabawne dania do przyrządzania razem z dziećmi;
• przewodnik po codziennym jadłospisie.
Odbiorcy
– wegetarianie i wszyscy, którzy chcą ubogacić swoją dietę o potrawy wegetariańskie;
– rodzice, nauczyciele i opiekunowie przygotowujący posiłki z dziećmi, wreszcie profesjonaliści, tacy jak dietetycy czy restauratorzy.
Dlaczego warto nabyć tę książkę
– to kopalnia pomysłów na potrawy wegetariańskie i zbiór ciekawych informacji dotyczących zdrowej diety;
– promuje dietę warzywną i zdrowy tryb życia.
Stron: 308
Oprawa: twarda, kolorowe ilustracje
Format: 210 x 210 mm