Wrocław

Warsztaty kulinarne dla dzieci ONLINE
Wrocław Warsztaty 3–14 lat Wstęp wolny

Warsztaty kulinarne dla dzieci ONLINE

od 2 kwietnia do 2 kwietnia 2020
Wpis archiwalny

Zapraszamy dzieci i młodzież na kolejne wspólne gotowanie NA ŻYWO. To już czwarta edycja naszych warsztatów. Rodzice, nie bójcie się na chwilę oddać kuchnię do dyspozycji dzieciom. Starsi uczestnicy z pewnością całość potrawy dadzą radę wykonać samodzielnie, a młodsze dzieci mogą również śmiało próbować swoich sił pod okiem rodziców.

Nasza Pani dietetyk - Kamila Bałdyga - poprowadzi na żywo zajęcia kulinarne krok po kroku tak, aby każdy młody uczestnik mógł wspólnie z nami przygotować przepyszne PODPŁOMYKI, czyli cienkie placki z patelni z ULUBIONYMI DODATKAMI.

Drogi Rodzicu, Młody Kucharzu ze względu na sytuację w kraju staramy się gotować ze składników dostępnych w większości domowych kuchni. Przygotuj zatem wszystkie składniki i akcesoria zgodnie z wytycznymi poniżej. Następnie wejdź w podanym terminie na nasz profil na FB i dołącz do oglądania transmisji LIVE. Więcje szczegółów na: https://www.facebook.com/events/2940852365992647/

Prosimy zatem o przygotowanie (na 6-8 podpłomyków):
- 1 szklanki mąki pszennej lub po ½ szklanki mąki pszennej i gryczanej,
- 1 szklanki ciepłej wody,
- 1 łyżki oleju lub oliwy,
- szczypty soli.

Do nadzienia naszych podpłomyków przyda się:
- coś do smarowania: serek kanapkowy, pesto, dowolna warzywna pastą kanapkowa, a na koniec dla łasuchów mogą być też powidła lub dżem,
- warzywa jak np. papryka, różyczki brokuła, pomidory zwykłe lub koktajlowe, listki szpinaku czy innej sałaty, szczypiorek, ogórek zielony lub kiszony, fasola, kukurydza, ciecierzyca i co tam jeszcze lubicie,
- dodatki takie, jak szynka, ser żółty, mozzarella, łosoś, tuńczyk
Podpłomyki będzie można tez zapiekać w piekarniku, żeby rozpuścił się w nich ser.

Akcesoria, które powinny się znaleźć pod ręką to:
- szklanka lub miarka 240-250 ml (ważne, żeby szklanka nie miała większej pojemności),
- miska do mieszania ciasta,
- łyżka,
- wałek lub czysta butelka / puszka,
- patelnia,
- łopatka do obracania placków,
- deska do krojenia,
- nóż (w przypadku młodszych dzieci może być stołowy z ząbkami),
- talerze na gotową potrawę.

To wszystko :-)

Do zobaczenia w czwartek o 17:30. Już nie możemy się doczekać kolejnego wspólnego gotowania!

Pozdrawiamy
Zespół Akademii Młodego Kucharza

Miejsce wydarzenia:
Akademia Młodego Kucharza WROCŁAW
Inżynierska 45/U17
tel. +48 728 328 503
kontakt@akademiamlodegokucharza.pl

Akademia Młodego Kucharza OPOLE
tel. +48 724 655 991
opole@akademiamlodegokucharza.pl
Organizator:

Akademia Młodego Kucharza - Szkoła gotowania dla dzieci i młodzieży

Akademia Młodego Kucharza WROCŁAW
Inżynierska 45/U17
tel. +48 728 328 503
kontakt@akademiamlodegokucharza.pl
tel.: Wrocław: 728 328 503

Wydarzenia we Wrocławiu

Przeczytaj również

Warto zobaczyć