Moje dzieci niezbyt chętnie jadły ryby. Kiedy przygotowały samodzielnie (prawie :)) to danie – wszelkie rybki zaczęły im smakować.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Muszelki ugotować wg przepisu na opakowaniu uważając aby ich nie rozgotować i aby się nie posklejały. Rybę należy umyć, osuszyć, drobno pokroić, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Seler naciowy umyć i pokroić na drobne kawałeczki, uważając na paluszki. Cebulki obrać i poszatkować (można użyć rozdrabniacza). W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć rybę, dodać cebulkę a po chwili także pokrojone oliwki. Doprawić. Dolać bulion i podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut.
Odcedzone muszelki skropić delikatnie oliwą i wypełnić farszem. Podawać na ciepło.