Warszawa

Ciasteczka z marmoladą różaną

Pyszne ciasteczka z różanym nadzieniem

 

Składniki:

  • Mąka 300 g
  • Margaryna 200 g
  • Cukier puder 100 g
  • Żółtka 3 szt
  • Cukier waniliowy 1 szt
  • marmolada z różą
  • Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • cukier kryształ do posypania

 

 

Margarynę posiekać  na stolnicy  z mąką i cukrem pudrem, dodać żółtka, cukier waniliowy i szybko zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i do lodówki na 2 godziny. Następnie ciasto podzielić na 2 części, podsypując mąką rozwałkować na pół cm grubości. Radełkiem do ciasta pociąć kwadraty. Nakładać marmoladę i składać ukośnie naciskając palcem. Ciasteczka ułożyć na blaszce, posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać cukrem. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut.

 

Mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć