Do przygotowania ciasteczek potrzebne będzie:
Etap pierwszy: mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę i orzechy laskowe wymieszać mikserem, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Etap drugi: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać różnymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu).
Piec około 15-20 minut na delikatnie rumiany kolor.
Etap trzeci: dekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania - roztopić czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka.
Komentarze
może być bez chałwy :)?
dodany: 2012-10-30 19:26:40, przez: Lulu
A ile tej margaryny ?
dodany: 2012-02-19 14:11:08, przez: Karolina
bardzo smakowicie wyglądają
dodany: 2011-12-28 12:47:13, przez: Ania