W sobotę 22.01.2011 z okazji Święta Babci i Dziadka Akademia Atrakcji zorganizowała dzień otwarty. Każdy mógł w tym dniu przyjść na Orlą 13 i wziąć udział w rozmaitych zajęciach.
Najbardziej atrakcyjne, zarówno dla dzieci, jak i rodziców oraz dziadków były warsztaty kulinarne. Po dokładnym umyciu rączek i założeniu fartuszków każdy maluch otrzymał kawałek ciasta. Zadanie było trudne – wykonanie ciasteczka na prezent dla babci lub dziadka. W trakcie wałkowania prowadząca zajęcia zadawała dzieciom pytania o składniki ciasta.
„Omówienie składu ciasta czy danej potrawy to nieodzowny element każdych warsztatów kulinarnych. Chcemy, aby każde dziecko dokładnie wiedziało, z jakich składników składa się dany posiłek. Zwracamy uwagę na konsystencję różnych ciast, tłumaczymy w jaki sposób powstają. Własnoręcznie przygotowane potrawy smakują nawet niejadkom, co wywołuje niedowierzanie, a później zadowolenie ich rodziców – mówi Karolina Kowalczyk-Bartczak (współwłaścicielka Akademii Atrakcji).
Goście Akademii Atrakcji mogli również wziąć udział w warsztatach plastycznych i zajęciach sportowych. Rodzice w tym czasie odpoczywali przy soczku i ciasteczkach.
Gratulujemy Akademii Atrakcji wspaniałych pomysłów i cieszymy się, że w Łodzi powstają takie fantastyczne miejsca dla dzieci!
Komentarze
61
dodany: 2011-02-05 16:35:29, przez: oliwika