Drugi z serii Wytwórników - autorskich zeszytów kreatywnych. Tym razem ilustratorka Katarzyna Bogucka i grafik-kucharz Szymon Tomiło zapraszają do wspólnej uczty. Razem z autorami książki zaplanujesz zakupy, odwiedzisz targ, pojedziesz na piknik, urządzisz restaurację i poznasz przepis na pyszne drożdżówki. Wystarczy coś do rysowania i stworzysz swój niepowtarzalny, kulinarny zeszyt.
Do twórczej pracy zachęci duży format zeszytu i szlachetny papier Munken Print.
Książka otrzymała Wyróżnienie specjalne w międzynarodowym konkursie BolognaRagazzi w kategorii Books & Seeds organizowanym przez Targi Książki dla Dzieci w Bolonii. Oto jak uzasadniło swój wybór jury:
A kitchen is the starting point of this culinary workbook that leaves lots of gaps to be filled in by the reader interacting to produce the book. Page after page, the reader is invited to take part in a series of activities and become the protagonist of food-linked places, tasks and choices from setting the table and enjoying a convivial meal, to shopping and growing food. The various situations outlined on each page can be customised for individual readers so that doing becomes a sort of reflection on the many facets of our daily food experience.