Warszawa

Zamień chemię na jedzenie

Zamień chemię na jedzenie

ISBN: 978-83-240-2045-4

Opis książki

Pierwsza książka o tym, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować

 

Julita Bator była pewna, że jej dzieci urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków. Okazało się jednak, że wystarczy zmienić sposób żywienia – jedzenie naprawdę może leczyć.

 

Teraz sama piecze chrupiący chleb i przeciera soczyste pomidory. Wcale nie zajmuje jej to dużo czasu ani nie kosztuje zbyt wiele. Gdy wszyscy wokół uważają, że od „produktów jedzeniopodobnych” nie ma ucieczki, ona łamie ten stereotyp. Funduje swojej rodzinie pyszne i zdrowe jedzenie, chroniąc ją przed rakiem i cukrzycą.

 

Tym osobistym doświadczeniem dzieli się z Tobą w książce. Podpowiada, które produkty są bezpieczne, a których trzeba unikać. Podaje też proste przepisy na tanie i zdrowe potrawy, które możesz przygotować z produktów dostępnych w pobliskim sklepie. Już teraz możesz zrobić pierwszy krok na nowej drodze życia bez chemii. A dalej będzie już tylko zdrowiej!

 

Ważna i potrzebna książka. Mama, która wzięła odpowiedzialność za zdrowie swoich dzieci i swojej rodziny. Popieram i  polecam!

Agnieszka Maciąg - mama Michała i Helenki

 

Chcemy mieć dobry sprzęt grający czy doskonały samochód, a kupujemy kiepskie jedzenie! Warto poświęcić trochę czasu, by dowiedzieć się, co naprawdę jemy i czym karmimy nasze dzieci.

Małgorzata Kalicińska

 

Kup teraz

Szukamy najtańszych księgarni internetowych...

Recenzje książki Zamień chemię na jedzenie

Recenzje rodziców:

Być świadomym konsumentem

„Zdarza się, że ludzie, którzy odżywiają się 'racjonalnie i zdrowo', z jakichś powodów cierpią na niedobory rozmaitych witamin, kwasów tłuszczowych czy też minerałów. Prawdopodobnie... czytaj więcej »

Bardzo dziękuję za tę książkę

Tydzień wakacji spędziłam z dziećmi u rodziny, w małej miejscowości. Codziennie mleko było przynoszone w szklanej butelce prosto od gospodarza. Jajek szukaliśmy w kurniku. Była to największa... czytaj więcej »

Komentarze

Książka naprawdę ciekawa, nie tylko dla dzieci różwnież w kuchni dorosłych. Przepisy są ciekawe i dostosowane do rynku w Polsce.

dodany: 2013-08-19 15:43:37, przez: Ania

Warto zobaczyć