Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą też spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły oraz poznać produkty, które dziś są zapomniane.
Zapraszamy na kulinarny cykl o przyprawach! Na każdych warsztatach poznamy inną grupę przypraw i dowiemy się o ich pochodzeniu, historii oraz wykorzystaniu dawniej i dziś.
Znane i nieznane przyprawy dotkniemy, powąchamy i spróbujemy. Nauczymy się komponować je z różnymi produktami, a niektóre połączenia z pewnością nas zaskoczą! Można wziąć udział w całym cyklu albo w wybranych warsztatach. Każde kolejne spotkanie będzie rozwijało dotychczasowe umiejętności i dostarczało nowej wiedzy.
Temat: Imbir, gałka i kwiat muszkatołowy
Odbiorcy: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 8 lat
Termin: 20 października, godz. 10.00–12.00 i 14.00–16.00
Miejsce: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
BILETY : 50 zł – bilet zwykły, 30 zł – bilet ulgowy. można kupić: online: bilety.wilanow-palac.pl lub w kasach
fot, info: mat. Organizatora