Warszawa

Rodzaje śmietany

- zwykła śmietana - zawiera 12-18% tłuszczu, można ją dodawać do zup i sosów na zimno i na gorąco,

- śmietana kremowa- inaczej kremówka, zawiera 30% tłuszczu i podczas ubijania podwaja swoją objętość, jest stosowana do deserów i tortów,

śmietana tortowa- zawiera 36% tłuszczu, doskonale się ubija, jest stosowana do deserów i tortów.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Porady

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)