Wszyscy lubią podróże: interesują nas inne kraje, ich mieszkańcy, kultura. W
nietypową bo kulinarną podróż po świecie zapraszają nas autorki pozycji
„Wszyscy jedzą naleśniki”.
Może się wydawać, że zrobienie naleśników jest proste, ale w różnych krajach wymyślono wiele odmiennych sposobów na ichupichcenie. W książce znajdziecie opowieści o tym, jakie naleśniki jedzą w Grecji, Francji, Meksyku czy Indiach. Ale najpierw potrzebne są produkty. Skąd się biorą jajka, mąka, mleko? Wydawałoby się, że każdy wie, a jednak to nie takie proste...
Odpowiedzi szukajcie w książce.
Najważniejsze jednak, że nie tylko możemy o naleśnikach czytać, ale również
sami wypróbować ich rozmaite wersje. Autorki proponują aż 16 przepisów z
różnych stron świata! Więc patelnie w dłoń i smacznego!
Agnieszka Madej
(Miejska Biblioteka Publiczna w Skawinie)