Warszawa

Po co mi ta nauka? Tom 2. Nawet skałę da się zjeść

Po co mi ta nauka? Tom 2. Nawet skałę da się zjeść

Wydawnictwo: Świetlik
od 9 do 12 lat
ISBN: 978-83-8371-313-7
Tematyka: nauka, chemia, smaki, kuchnia

Opis książki

Czy kiedykolwiek siedzieliście na lekcji chemii, myśląc: po co mi to?

Już nie musicie się zastanawiać! W tej książce znajdziecie praktyczne informacje, które wyjaśnią wam, do czego w życiu potrzebna jest chemia!

 

Dlaczego jedzenie smakuje w określony sposób?

Dlaczego woda w morzu jest słona?

Czy to prawda, że nawet skałę da się zjeść?

I co tak naprawdę znaczy, że jedzenie to sama chemia?

 

Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce z serii „Po co mi ta nauka?”, która zabierze czytelników w fascynującą podróż po świecie chemii.

Dzięki tej fantastycznej książce odkryjcie wiele sekretów nauki! W środku czeka na was mnóstwo ilustracji, infografik, zabawnych rysunków i ciekawostek, które sprawią, że czytanie będzie prawdziwą frajdą! Odpowiecie też sobie na najważniejsze pytanie: PO CO MI TA CHEMIA? Może się okazać, że wiedza z tej książki nie raz uratuje wam życie!

 

Publikacja nie ogranicza się jednak tylko do teorii. Zawiera także praktyczne porady i eksperymenty, które można przeprowadzić samodzielnie w domu, takie jak przygotowanie przezroczystych kostek lodu czy badanie różnic między wodą a olejem. Podczas czytania na pewno nie będziecie się nudzić!

 

Seria „Po co mi ta nauka?” w przystępny sposób wyjaśnia, jak nauka jest obecna w każdym aspekcie naszej codzienności, oraz pokazuje, jak można ją wykorzystać do poprawy naszego zdrowia i jakości życia.

Kup teraz

Szukamy najtańszych księgarni internetowych...

Warto zobaczyć