60 wegańskich przepisów nie tylko dla dzieciaków – prosto od autorki bloga kulinarnego Veganbanda!
Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa – na co macie ochotę?
Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i szkoły, obiady, kolacje, efektowne przysmaki na kinderparty i… bardzo zdrowe wersje niezdrowych słodyczy. Rodzice niejadków, alergików i dzieci z nietolerancją laktozy i glutenu oraz wszyscy amatorzy kuchni wegańskiej znajdą tu prawdziwą kopalnię kuchennych inspiracji. A dzięki malarskim ilustracjom Agnieszki Skopińskiej na pewno nie pogubią się w składnikach.
Gotujcie z tą książką, by dołączyć do najzdrowszej bandy świata!
??
Ida Kulawik – autorka wegańskiego bloga kulinarnego Veganbanda.pl z przepisami dla dzieci i dorosłych oraz książki „Słodka kuchnia roślinna”. Pasjonuje się kuchnią wegańską, lubi przygotowywać proste i zdrowe dania, często wspólnie z dziećmi. Jej druga pasja to podróże, zarówno dalekie, jak i te całkiem bliskie. Z wykształcenia filolożka, ukończyła filologię rosyjską na Uniwersytecie Gdańskim, tam też obroniła doktorat. Zawodowo pracuje jako lektorka języka rosyjskiego.
Agnieszka Skopińska (ur. 1981) – absolwentka Warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych. Dyplom obroniła w pracowni projektowania książki prof. Macieja Buszewicza, aneks z grafiki warsztatowej w pracowni prof. Rafała Strenta. Współtworzy kolektyw kreatywny RebelZOO, zajmujący się projektowaniem graficznym oraz wydający swój własny zin „Grafik Rebel” – nieregularnik poświęcony ważnym zjawiskom społecznym.