Gotuj po włosku przez cały rok!
365 wybornych smakołyków – 365 sekretów ułatwiających gotowanie – 365 sposobów
na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu!
Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni – od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami.
Odbiorcy:
- osoby chcące poszerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii;
- wszyscy, którym zdarza się coś gotować – od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować – pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką;
- poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię;
- dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar.
Stron: 496
Oprawa: twarda, zaokrąglone rogi, metaliczna folia, kolorowe zdjęcia
Format: 220x220 mm
Tłumaczenie: Zofia Pająk