Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń
w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z mali-nami i ricottą.
Odbiorcy
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku
Dlaczego warto przeczytać tę książkę
- zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych owoców i sposobach przygotowywania z nich nie tylko ciast czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Format: 190x190 mm
Liczba stron: 96
Ilustracje: kolorowe zdjęcia
Oprawa: twarda