Warszawa

Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy

Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy

ISBN: 978-83-7660-801-3

Opis książki

Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń
w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z mali-nami i ricottą.

 

  • Śliwki w syropie z lodami
  • Bezy z kremem kasztanowym
  • Brzoskwiniowa melba
  • Mrożona zupa owocowa
  • Naleśniki z figami i migdałami
  • Wiśnie w alkoholu


Odbiorcy
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku


Dlaczego warto przeczytać tę książkę
- zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych owoców i sposobach przygotowywania z nich nie tylko ciast czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom

 

Format: 190x190 mm
Liczba stron: 96
Ilustracje: kolorowe zdjęcia
Oprawa: twarda

Recenzja książki Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy

Dla amatorów łakoci

Owocowe fantazje to ciekawe połączenie książki kucharskiej z albumem, zawierające zestaw 36 przepisów na słodkie, lekkostrawne i niskokaloryczne desery z owocami w roli głównej. Książka... czytaj więcej »

Warto zobaczyć